avatar

Трагичен инцидент в Алпите


Залез в масива Екрин. Планината е едновременно красива и опасна.

 

На 26-ти юни 2011 г. във френските Алпи, британски турист открил телата на шестима алпинисти. Телата на загиналите – три жени и трима мъже, все още не се идентифицирани, но се предполага, че са французи. В момента тече разследване, което ще се опита да открие причините за падането им, тъй като шестимата са били обвързани в две свръзки от по трима души.

Телата са свалени в близкото селище Villar-d'Arene за изследване. Предполага се, че на 25-ти юни те са паднали от близо 200 метра в една стръмна клисура, близо до връх Neige Cordier.

Кметът на Villar-d'Arene предполага, че нещастието може би е предизвикано от лавина или свличане на отломки.  Но магистратите считат, че причина за инцидента може да бъде и човешка грешка. Магистратът Реми Авон (Remy Avon), заявил пред репортерите, че изглежда първата група е достигнала до горния край на кулоара, преди да се случи нещастието и има вероятност да са паднали върху втората група.

Схема на маршрута

Британският турист открил телата на около 2700 м в масива на Екрин (Massif des Ecrins), докато се изкачвал по същия маршрут, по който преминали и жертвите ден по-рано. Едното от телата е на 16 годишно момче. За останалите петима се предполага, че са на възраст между 42 и 64 г.

2 коментара за “Трагичен инцидент в Алпите”

  1. avatar жоро пантев казва:

    Това за жалост е част от играта.

  2. avatar tino казва:

    Bog s tjah

Отговор

Трябва да сте логнат, за да оставите коментар.